неделя, 20 юни 2010 г.

Ще дойде ли краят на света (2012)

Темата за 21 декември 2012 г. вълнува доста от нас! Въпреки че това са пълни глупости. Дори някои са сигурни, че краят на света ще доиде. Но на какви основания? Астрономът Иван Иванов твърди, че твърденията, че през 2012 година ще свърши светът са абсолютно безпочвени. В крайна сметка езикът на маите не е разчетен. Всичките предположения за настъпването на края на света се правят на базата на каменен диск, върху който са нарисувани изображения. Това всъщност е единствения писмен документ, който е останал от маите. Според Иванов цялата тази истерия около 2012 се отразява доста добре за продуцентите на филми и за издателите на книги. Според астронома е невъзможно полярните полюси на Земята да се обърнат и именно това да доведе до края на света. Никой не отрича, че се случват доста промени и че континентите претърпяват доста пренареждания, но това става доста бавно и ще изминат милиони години, преди да се усетят нещата наистина. Да се ударим с друго небесно тяло е трудно да се случи, защото тези, които са близо до Земята са под постоянно наблюдение. Само съвсем малките не могат да се проследят, но реално те не представляват опасност.

Филмът "2012" бе много чакан и донесе големи приходи на продуцентите си. Според теорията, която била развита във филма вътрешността на Земята ще се стопи, защото ще има изригвания от Слънцето. Тази теория би била възможно, но след милиони години, а не в днешно време. Иванов е на мнение, че не може да се твърди, че през 2012 година по-големите небесни тела от галактиката ще се наредят по начин, който е застрашителен за Земята. Подрежданията на обектите са важни само за хората, които се занимават с хороскопи, за науката те не са важни и не представляват интерес, не означават нищо. Няма да предизвикат нищо, което е опасно за Земята.

Не трябва да се поддаваме на манипулации, а трябва да живеем живота си с реалната представа, че ще живеем и след 2012 година.

Не се притеснявайте край на света няма да има, или поне няма да е скоро! ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар